Shop

Privacyverklaring

Hier vind je de privacyverklaring van Xtreme Kids.
Hierin wordt omschreven hoe er met jouw persoonlijke gegevens om wordt gegaan die worden verzameld door Xtreme Kids.

Inleiding

In deze privacyverklaring lees je alles over de manier waarop jouw persoonsgegevens worden verzameld en hoe daarmee omgegaan wordt. Zo wordt uitgelegd waar jouw gegevens opgeslagen liggen en voor welke doelen jouw gegevens opgeslagen worden. Daarnaast vind je hier ook al jouw rechten met betrekking tot jouw gegevens en hoe je gebruik kunt maken van die rechten.

De privacyverklaring zal soms gewijzigd worden door bijvoorbeeld wetswijzigingen. Het is daarom raadzaam de verklaring periodiek te raadplegen.

1. Xtreme Kids

Je leest op dit moment de privacyverklaring van Xtreme Kids. Er zijn situaties waarin jouw gegevens door Xtreme Kids verzameld worden. Het is daarom goed dat jij weet wat daarmee gedaan wordt en hoe je jouw wensen rondom jouw gegevens kan aangeven.

Als jij je niet prettig voelt omtrent het gebruik van jouw gegevens door Xtreme Kids, neem dan gerust contact met ons op!

Xtreme Kids
Keerkring 71
1705 ST Heerhugowaard

KvK Alkmaar: 62921428
BTW:NL185774830B01
Email: info@xtremekids.nl 

2. Welke persoonlijke gegevens

Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

Geslacht
Bedrijfsnaam
Voor- en achternaam
Adresgegevens
Telefoonnummer
E-mailadres

Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt bijvoorbeeld door een account op onze website aan te maken of in correspondentie.

3. Cookies

Xtreme Kids gebruikt alleen technische en functionele cookies en analytische cookies die geen inbreuk maken op je privacy.

Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en jouw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren.

Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

4. Doel gegevens

Er wordt voor een aantal doelen persoonsgegevens verzameld door Xtreme Kids. Deze worden hieronder toegelicht:

Het verwerken van order
Wanneer je een bestelling bij Xtreme Kids plaatst, worden jouw persoonlijke gegevens gebruikt om de order te kunnen verwerken, en naar jou toe te kunnen versturen.

Contact opnemen
Jouw gegevens zullen verzameld worden als jij contact opneemt met Xtreme Kids via de website. In dit formulier wordt echter alleen gevraagd naar de benodigde gegevens om een voorstel of dienst te kunnen bieden, of om jouw vraag te kunnen beantwoorden. Deze gegevens zijn: je naam, eventueel bedrijfsnaam en e-mailadres.

Google Analytics
De website van Xtreme Kids verzamelt jouw gegevens om de website te verbeteren. Dit gebeurt met Google Analytics. Deze gegevens zijn anoniem en dus niet gebonden aan jouw persoonlijke gegevens. Denk hierbij aan informatie zoals de duur van je websitebezoek of de pagina’s die je veel bezoekt.

Sendcloud
Sendcloud verwerkt jouw gegevens voor het versturen van (brievenbus) pakketten. Deze gegevens worden letterlijk overgenomen vanuit hetgeen wat jij invoert bij jouw bestelling op www.xtremekids.nl.

Mollie
Mollie verwerkt jouw gegevens voor het verwerken van je betaling. Deze gegevens worden letterlijk overgenomen vanuit hetgeen wat jij invoert bij jouw bestelling op www.xtremekids.nl en of betaling via je bank.

Webwinkelfacturen
Webwinkelfacturen verwerkt jouw gegevens van je order en factuur en verstuurd deze naar het boekhoudpakket (Muis Software) van Xtreme Kids. Deze gegevens worden letterlijk overgenomen vanuit hetgeen wat jij invoert bij jouw bestelling op www.xtremekids.nl.

Muis software
Muis Software (boekhoudpakket) verwerkt jouw gegevens van je order ten behoeve van de bedrijfsvoering (o.a. belastingaangifte) van Xtreme Kids. Deze gegevens worden letterlijk overgenomen vanuit hetgeen wat jij invoert bij jouw bestelling op www.xtremekids.nl.

Alle gegevens worden alleen verwerkt met jouw uitdrukkelijke toestemming dan wel ter uitvoering van de overeenkomsten die worden aangegaan.

5. Ontvangers

De gegevens die Xtreme Kids ontvangt en verwerkt, worden beheerd d.m.v.:

Mijnwebwinkel
De gegevens die je invult tijdens het plaatsen van een order of het versturen van een bericht via www.xtremekids.nl worden opgeslagen op de servers van onze verwerker Mijnwebwinkel.

Mijnwebwinkel zorgt voor een beveiligingsniveau dat past bij de te verwerken gegevens en neemt adequate maatregelen om gegevens te beschermen tegen verlies of enige vorm van onrechtmatige verwerking. Zo wordt bijvoorbeeld standaard gebruik gemaakt van een beveiligde SSL-verbinding.

6. Beveiliging

Er worden van jouw persoonsgegevens geen fysieke kopieën gemaakt. Je gegevens worden alleen beheerd in de eerdergenoemde systemen en software.

De persoonsgegevens die door Xtreme Kids of door eerdergenoemde derden worden beheerd, zijn alleen toegankelijk via bovenstaande software en zijn beveiligd met wachtwoord.

Daarnaast wordt jouw bezoek aan onze website beveiligd door een SSL-certificaat. Dit betekent dat jouw verbinding met de website van Xtreme Kids privé is. Je herkent deze beveiliging aan het groene slotje voor de URL.

7. Opslagperiode

Jouw gegevens worden voor langere tijd bewaard door Xtreme Kids, maar nooit langer dan nodig is voor het uitvoeren van activiteiten, tenzij we op grond van een wettelijke regeling jouw gegevens langer moeten bewaren.

Het verwerken van orders
De gegevens die gebruikt worden voor het verwerken en versturen van jouw orders, worden maximaal zeven jaar opgeslagen tot na jouw laatste order. Daarna worden ze handmatig door Xtreme Kids verwijderd.

Contact opnemen
Op het moment dat je contact opneemt met Xtreme Kids via mail, dan worden die gegevens die jij meestuurt, zoals bijvoorbeeld je naam, bedrijfsnaam, en e-mailadres, opgeslagen op de mailserver. Die mails worden tot maximaal twee jaar terug bewaard.

Google Analytics
De gegevens die Google Analytics op de website verzameld zijn anoniem, dus niet verbonden aan jouw naam, bedrijf of e-mailadres. Deze gegevens worden voor onbepaalde tijd bewaard binnen Google Analytics.

Sendcloud
Sendcloud bewaart uw persoonsgegevens 1 jaar, de vervoerders (DHL) bewaren de gegevens 1 tot 2 jaar.

Mollie
Mollie bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan de verplichte wettelijke termijn of, indien een dergelijke verplichte wettelijke termijn niet van toepassing is, niet langer dan strikt noodzakelijk is voor het realiseren van de doelstellingen waarvoor uw persoonsgegevens werden verkregen. Voor de persoonsgegevens die Mollie ontvangt in het kader van het verwerken van betalingen, betekent dit in ieder geval dat Mollie uw persoonsgegevens niet langer bewaart dan vijf jaar.

Webwinkelfacturen
Voor het ophalen van informatie uit webwinkels en het doorsturen van de gegevens naar het factuursysteem hebben we credentials nodig voor het leggen van de connecties. Bij voorkeur werken we hier met API-sleutels of OAuth. Deze credentials worden opgeslagen gedurende de contractduur. Twee maanden na het beëindigen van de contractduur worden deze credentials verwijderd.

Muis software
Muis bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan de verplichte wettelijke termijn van 7 jaar (fiscale bewaarplicht). Deze gegevens worden letterlijk overgenomen vanuit hetgeen wat jij invoert bij jouw bestelling op www.xtremekids.nl.

8. Jouw rechten

Recht op inzage
Je hebt het recht om ten alle tijden jouw gegevens op te vragen die bij Xtreme Kids vastgelegd en bewaard worden. Dit doe je door een e-mail te sturen naar Xtreme Kids. Je ontvangt dan een overzicht van jouw gegevens.

Recht op rectificatie
Kloppen je gegevens niet? Of zijn je gegevens veranderd? Je hebt het recht om dit te laten rectificeren door Xtreme Kids.

Recht op overdracht
Mocht jij de gegevens nodig hebben die bij Xtreme Kids opgeslagen liggen in het geval je overstapt naar een andere partij of dienst, dan heb je het recht op overdracht. Hierbij dient Xtreme Kids al jouw gegevens over te dragen aan de andere partij.

Recht op wissen van gegevens
Wil je dat jouw gegevens niet langer bij Xtreme Kids vastgelegd zijn? Dan heb je het recht op het laten wissen van jouw gegevens.

Recht op het indienen van een klacht
Je hebt het recht om een klacht in te dienen bij Autoriteit Persoonsgegevens, als je vindt dat Xtreme Kids niet op de juiste manier met jouw gegevens omgaat. Dat kan via deze link:

https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl

Recht op stop gegevensgebruik
Wil jij niet dat Xtreme Kids jouw gegevens gebruikt? Dan heb je het recht op het stoppen van het gebruik van jouw persoonsgegevens.
Het gebruik maken van deze rechten kan via: info@xtremekids.nl

Het streven is om binnen twee weken te reageren.

9. Plichten

Xtreme Kids verwerkt persoonsgegevens op grond van gerechtvaardigd belang, namelijk een commercieel belang. Denk hierbij aan het aanbieden van diensten of producten van Xtreme Kids via de website en het toesturen van bestellingen. Jouw gegevens zullen nooit verkocht worden aan derden.

De gegevens die verplicht zijn om aan te leveren, zijn de minimale benodigde gegevens voor het aanbieden van de diensten of producten. Je e-mailadres is bijvoorbeeld nodig om orderbevestigingen te kunnen versturen, en je adres is nodig voor het toesturen van orders. Als deze verplichte gegevens niet worden aangeleverd, kan Xtreme Kids de betreffende dienst niet aanbieden.

Mocht het nodig zijn gegevens die jij hebt gedeeld met Xtreme Kids met anderen dan de hierboven genoemde partijen te delen (voor bijvoorbeeld het aanbieden van een dienst), dan zal daar eerst jouw toestemming voor worden gevraagd.

Xtreme Kids behoudt zich het recht de gegevens te openbaren wanneer dit wettelijk is vereist dan wel wanneer Xtreme Kids dit gerechtvaardigd acht om te voldoen aan een juridisch verzoek/proces of om de rechten, eigendom of veiligheid van Xtreme Kids te beschermen. Daarbij trachten wij altijd jouw recht op privacy zoveel mogelijk te respecteren.

© 2015 - 2018 Xtreme Kids | sitemap | rss
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.