Garantie/Wasadvies/Sieraden

Kleding altijd binnenste buiten wassen met de knopen/ritsen dicht op 30 GRADEN!

Zwarte kleding: De eerste keer "op de hand" wassen in azijn.

Kleding met veel knoopjes etc. wassen in een wasnetje, dit omdat de knoopjes eraf kunnen gaan of uw wasmachine raakt beschadigd. Eigenlijk raden wij altijd een wasnetje aan voor de aangeschafte items.

Kleding NIET in de droger in verband met eventueel krimpen ect.

Gekleurde kleding de eerste keer apart wassen het liefst met de hand om te kijken of de kleding niet af geeft!

Kleding met glitteropdruk/lovertjes/strass-steentjes etc.  "binnenste buiten" ! (liefst op de hand) wassen, anders is de kans groot dat glitteropdruk/lovertjes/strass-steentjes eraf gaat in de wasmachine!

Newborn mutsjes, met de hand bewerkte items strass en steentjes ect. handwas niet in wasmachine! Lauw sopje met waszakje is uiteraard het beste.

Garantie
Xtreme Kids is niet aansprakelijk voor printvervaging, pillen**, krimpen, losraken van strass-steentjes, glitters, knopen, voering, ritsen, rits hangers, patchen etc. ontstaan door het dragen en of wassen.

Kleding voorzien van patch raden wij aan hand was en vooraf te controleren of deze goed bevestigd zijn.

Win en tag producten zijn uitgesloten van garantie.

**Wat is het pillen van kleding?
Het pillen (ook wel ‘pilling’ genoemd) van kleding is iets anders dan stofjes of haartjes die aan je kledingstuk vast blijven kleven. Als de stof van je kleding pilt, dan zitten er kleine, pluizige bolletjes aan vast die van het kledingstuk zelf afkomstig zijn. Er steken dan kleine vezeleindjes uit de stof, die propjes gaan vormen en zo als balletjes aan de kleding vast blijven zitten. Hoe snel en erg een stof gaat pillen, hangt niet af van de kwaliteit ervan, maar van welk materiaal de stof gemaakt is. Wol is bijvoorbeeld veel gevoeliger voor pilling dan andere stoffen.

Waardoor kan pilling ontstaan?
Sterke plaatselijke wrijving, wassen in te weinig water (bijv. een te volle machine), het gebruik van een wasverzachter of het wassen in combinatie met stoffen van een andere samenstelling.

Pillen voorkomen
Kleding gaat vooral pillen door het dragen en wassen ervan. Tijdens het dragen van de kleding kan de stof tegen elkaar of tegen iets anders aan gaan schuren. Hierdoor pilt kleding vooral onder de oksels, bij de elleboog, bij zakken, op het zitvlak of de kraag. Dit is helaas niet te voorkomen. In de wasmachine kan de stof in aanraking komen met de stof, ritsen of gespen van andere kledingstukken. Om dit te voorkomen, kun je kleding die snel pilt beter niet wassen met andere kledingstukken waar scherpe voorwerpen aan zitten. Als extra bescherming kun je de kleding die gevoelig is voor pillen in een speciale waszak doen.

Om zichtbare pillen te voorkomen, is het goed om kleding binnenstebuiten te wassen. Zo komen de pillen aan de binnenkant, waar toch niemand ze ziet als je de kleding draagt. Verder is het verstandig om altijd het wasetiket te volgen en de kleding nooit in de droogtrommel te doen.

Als aan het wasvoorschrift wordt voldaan heeft u langdurig plezier van de nieuwe kleding!

Sieraden

Alle sieraden in onze webshop worden met veel aandacht en een berg liefde gemaakt. We willen dat je zo lang mogelijk kan genieten van jou sieraad, daarom hieronder wat onderhoudstips:

-Laat je sieraad niet in contact komen met parfum, haarspray, water, chloor, alcohol of andere vloeibare stoffen.

Doe je sieraad af tijdens het sporten, zweet beschadigd de materialen.

-Tijdens het slapen is het beter om je sieraad af te doen.

Mocht je sieraad verkleuren, kun je het op poetsen met staalwol. Wrijf zwachtjes over de armband en je zult zien dat de aanslag verdwijnt.

LET OP dit is van toepassing op de tekstarmbanden van aluminium en de plaatjes op de leren armbanden.

De onderzijde van de sliders kun je voorzien van een klein laagje blanke nagellak.

Onze zilveren sieraden kun je schoonmaken met een sieraden reiniger, verkrijgbaar bij een juwelier.

Wij zijn niet verantwoordelijk voor evt. verkleuringen. Dit kan door verschillende dingen komen (douchen, sporten, zweten, zuurgraad van de huid) Dergelijke verkleuringen zijn normaal.

Let op: Laat u kindje alleen sieraden dragen onder toezicht i.v.m. losse onderdeeltjes etc. U bent ten allertijden zelf verantwoordelijk en wij kunnen niet aansprakelijk gesteld worden.

© 2015 - 2021 Xtreme Kids | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel